По принцип бели яркосветещи от размера 2-3мм, но доколкото се сещам различните цветове и големина имаха различни характеристики, май ще е по-добре първо да ги купя. Сега като се замисля май съм слагал все по 680 ома и не съм имал ядове.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Фарове мечта за 156-ца
Collapse
X
-
Може да слагаш по 3 диода серийно с по един резистор около 150 ома на 3-те, ще грее по-малко резистора и ще имаш тройно по-малко резистори.
Освен това не ги пускай на макс. ток, хем ще карат повече, хем и ще са ефективни - светлинния добив е обратно пропорционален на температурата при LED-овете.
Дневни светлини ли ще правиш
LED-овете са мания, както и неоните (примерно под колата), ама те май са забранени.Last edited by stef_nikolaev; d.m.y г., 00:31.Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
"My engine started rattling like the proverbial biscuit-tin-dwelling skeletal onanist while on holiday in deepest darkest Wales"
Comment
-
Ами не, няма да правя дневни светлини(пък и с диоди от този размер просто няма как), нещо като габарити искам да стане, само че вградени в пласмасата пред рефлекторите. Я разкажи повече за това което имаш предвид, по принцип не ме бърка броя на резисторите, щото са евтинки, но ако е по-ефективно може и да се навия.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
Comment